Welke medicijnen en oefeningen te gebruiken om prostatitis thuis te voorkomen?

Het echte probleem voor mannen is een ziekte als prostatitis. In dit geval vindt er een ontstekingsproces plaats in de prostaatklier. De ziekte is typisch voor zowel volwassen mannen als jonge mensen. Het risico op het ontwikkelen van prostatitis neemt toe met het begin van een actief seksueel leven. Prostatitis kan acuut, bacterieel, niet-bacterieel, chronisch, asymptomatisch zijn. Er zijn veel redenen voor de ontwikkeling van prostatitis. Meestal zijn dit stagnerende processen in de bekkenorganen, seksueel overdraagbare aandoeningen, infecties van het urogenitale systeem. Zittend werk, een zittende levensstijl, zelfmedicatie, onderkoeling, trauma aan de bekkenorganen leiden tot prostaatdisfunctie. Het is niet moeilijk om een ontsteking van de prostaat te herkennen - frequente aandrang om te urineren, pijn bij het plassen en poepen, pijn in het perineum, testikels, onderrug, scrotum. Om uzelf tegen zo'n complexe ziekte te beschermen, moet elke man de preventieve maatregelen van prostatitis kennen en volgen.

man die thee drinkt om prostatitis te voorkomen

Algemene maatregelen ter preventie van prostatitis

Preventie van prostatitis bij mannen thuis kan primair en secundair zijn. Primaire preventie van mannen moet al vanaf de leeftijd van 30 jaar worden gevolgd om de ontwikkeling van een ontsteking van de prostaatklier te voorkomen. Secundaire preventie wordt uitgevoerd na de behandeling van prostatitis. De algemene preventieregels zijn vrij eenvoudig.

Dus in de eerste plaats moet een jonge man een actieve mobiele levensstijl leiden. Sporten helpt voorkomen dat er stagnatie van secreties en bloed in het bekkengebied optreedt, wat vaak leidt tot prostatitis. Je hoeft niet naar dure sportscholen. Thuis sporten kan ook. Als een man een zittend beroep heeft, neem dan pauzes voor wandelingen, warming-ups.

preventie van rugpijn en prostatitis

Een belangrijke rol wordt gespeeld door het seksuele leven. Wetenschappers hebben bewezen dat de frequentie en kwaliteit van seks een directe invloed heeft op de conditie van de prostaatklier. Maar frequente promiscuïteit is een extra bron van bacteriën en infecties. Het is onbeschermde seks met verschillende partners die leidt tot seksueel overdraagbare aandoeningen, prostatitis, urethritis. Langdurige onthouding, te vaak intense seks, opzettelijke verlenging van seks, onderbreking van de handeling hebben een negatief effect op de prostaat. Om prostatitis thuis te voorkomen, moet u afgemeten regelmatige seks observeren met een vaste partner.

Om zijn lichaam te beschermen tegen een verminderde immuniteit, moet een jonge man frequente stress, conflicten, overwerk en onderkoeling vermijden. Al deze factoren verstoren de werking van het urogenitale systeem, het centrale zenuwstelsel. In dit opzicht kan de belangrijkste methode om ontstekingen thuis te voorkomen, een volledige slaap van acht uur worden genoemd, regelmatige rust. En om prostatitis niet met medicijnen te hoeven behandelen, kunt u een contrastdouche nemen. Bij het masseren van het perineum met waterstralen wordt een normale bloedcirculatie in de bekkenorganen tot stand gebracht. Dit is een uitstekende preventie van stagnerende processen. Bovendien verbetert een contrastdouche goed en snel de immuniteit. Over het algemeen zijn de eenvoudigste en meest gebruikelijke methoden om de prostaat thuis te beschermen de volgende factoren:

 • Regelmatig seksleven;
 • Beschermde geslachtsgemeenschap;
 • Massage;
 • Koude en warme douche;
 • Verhoogde immuniteit;
 • Vermijd onderkoeling;
 • Actieve levensstijl;
 • Regelmatige bezoeken aan de uroloog.

Volksmethoden voor preventie

Sinds de oudheid zijn volksbehandelings- en preventiemethoden gebruikt om de gezondheid en kracht van mannen te behouden. Met deze optie kunt u de functies van de prostaat thuis versterken. Bovendien vereist folkpreventie geen financiële kosten, heeft het geen contra-indicaties. Maar er zijn gevallen waarin kruiden en toeslagen een allergische reactie bij een man kunnen veroorzaken. Het volstaat om het allergeen eenvoudigweg te elimineren. Zowel vertegenwoordigers van volks- als traditionele geneeskunde wordt geadviseerd om eerst een specialist te raadplegen.

Een afkooksel van paardenkastanjeschors is zeer effectief in het beschermen van de prostaatklier. Om het medicijn te bereiden, is het noodzakelijk om de groene schil van paardenkastanje te malen. 2 eetlepels grondstoffen worden met 0, 5 liter kokend water gegoten. Laat de remedie een dag trekken. Daarna wordt het medicijn elke ochtend een eetlepel ingenomen. Niet minder effectief is het stuifmeel van bloemen. Om prostatitis te voorkomen, wordt geadviseerd om elke ochtend ongeveer een theelepel stuifmeel te gebruiken. De cursus van toelating is 1 maand. Het is toegestaan om 6 cursussen per jaar te geven, met tussenpozen van telkens 1 maand. Maar deze optie is absoluut niet geschikt voor mensen met allergieën die lijden aan hooikoorts, allergie voor honing.

Peterseliezaden worden vaak gebruikt om ontsteking van de prostaat te voorkomen. Om het medicijn te bereiden, moet je 2 eetlepels zaden met 0, 5 liter koud water gieten. Het is vermeldenswaard dat de zaden eerst moeten worden gemalen en geplet. Vervolgens wordt het product aan de kook gebracht en gedurende 24 uur toegediend. Met het oog op preventie thuis, wordt aanbevolen om elke ochtend slechts een paar slokjes op een lege maag te consumeren.

Andere opties zijn onder meer:

 • Pompoenpitten;
 • Honing;
 • propolis;
 • Een afkooksel van de schors en bladeren van hazelaar.

Haver kan ook worden gebruikt om de prostaat te beschermen. 2 eetlepels haver worden in de borden gegoten, kokend water wordt gegoten. Het gereedschap wordt op een langzaam vuur gezet en gekookt totdat de korrels zacht worden. Daarna moet je het medicijn van het vuur halen en een beetje aandringen. Zodra de folk remedie een beetje afkoelt, wordt deze gefilterd en wordt 50 ml peterseliesap toegevoegd. U moet het geneesmiddel elke ochtend voor het ontbijt 100 ml innemen.

Goede voeding - preventie van prostatitis bij mannen

Voor het mannelijk lichaam speelt de gezondheid een beslissende rol in de kwaliteit en het dieet. Sommige producten kunnen een "tijdbom" worden genoemd. Wanneer ze zich in het lichaam ophopen, zullen ze vroeg of laat stoornissen veroorzaken in het functioneren van de organen van het urogenitale systeem. De prostaat is vaak aangetast. Vervolgens wordt ook de seksuele activiteit verstoord, erectiestoornissen verschijnen.

kruid om prostatitis te voorkomen

In dit opzicht is de beste methode om prostatitis thuis te voorkomen, het handhaven van goede voeding. Het dieet moet rijk zijn aan vitamines, mineralen en sporenelementen. Belangrijk voor jongeren zijn zink, selenium, ijzer, magnesium, kalium, calcium. Het is zink dat kan worden beschouwd als een bouwstof voor de prostaatklier. Om het hoge niveau te behouden, moet u regelmatig de volgende voedingsmiddelen eten:

 • oesters;
 • zeekool;
 • Zeevis;
 • Knoflook;
 • Walnoten;
 • groene uien;
 • Pompoenpitten.

Om verschillende prostaataandoeningen te voorkomen, raden artsen ook aan om vlees uit de voeding te eten. Rundvlees, kipfilet staan bekend om hun speciale voordelen. Ze bevatten een groot aantal sporenelementen en aminozuren. Een belangrijk punt is de kookmethode van vlees, vis, groenten. Vergeet frituren. Elk voedsel wordt gestoomd, gekookt of gebakken. De bron van lecithine wordt kwarteleitjes genoemd. Lecithine is actief betrokken bij de productie van prostaatsecretie.

Om prostatitis thuis te voorkomen, moet u voldoende gefermenteerde melkproducten consumeren. Ryazhenka, kefir, yoghurt, gestremde melk verlichten constipatie, die stagnatie in het bekkengebied veroorzaakt. Van groenten is het beter om de voorkeur te geven aan verse tomaten, witte kool, broccoli. Sinds de oudheid worden bijenproducten gebruikt voor de preventie en behandeling van verschillende aandoeningen en ziekten van het urogenitale systeem.

Om de prostaat te beschermen tegen ontstekingen, moet u minimaal 1, 5-2 liter gezuiverd, niet-koolzuurhoudend water per dag drinken. Een grote hoeveelheid urine helpt verschillende microben en bacteriën uit het lichaam te verwijderen. Ook, sprekend over het dagelijkse caloriegehalte van het menu om prostatitis te voorkomen, zou het 3000 kcal moeten zijn. Koolhydraten zijn ongeveer 400 g, eiwitten - minimaal 100 g, vetten - 70 g Tegelijkertijd moeten vetten zowel plantaardig als dierlijk worden gegeten.

Oefeningen voor preventie

Elke dag moet een man 15-20 minuten besteden aan speciale oefeningen die de functie van de prostaatklier verbeteren. Ze zijn niet moeilijk om thuis uit te voeren, dus u moet deze preventiemethode niet verwaarlozen. Voor veel mannen hebben therapeutische oefeningen geholpen dit probleem het hoofd te bieden en herhaling te voorkomen. Gymnastiek kan liggend, zittend en staand worden uitgevoerd.

staande oefeningen

De man neemt een staande positie in. De nadruk ligt op één been. Het andere been zwaait heen en weer. Mach moet maximaal 50-70 zijn. Daarna worden de poten vervangen. De tweede optie is kantelen naar rechts en links. Kantelingen worden 30 keer aan elke kant uitgevoerd. Het is erg belangrijk dat bij het uitvoeren van deze oefening aan de linkerkant, het linkerbeen licht gebogen is bij de knie. Deze toestand wordt ook aan de andere kant waargenomen. Diepe squats zijn zeer effectief in het voorkomen van prostatitis.

Zitoefeningen

De eerste oefening kan 'op de billen lopen' worden genoemd. De man zit op de grond, zijn rug is recht, zijn armen gestrekt voor hem. Bewegingen worden uitgevoerd vanwege de spanning van de gluteale spieren. Het is voldoende om dergelijke manipulaties 5 minuten per dag uit te voeren. Ook stretchen is aan te raden. De positie van het lichaam blijft hetzelfde en de toppen van de vingers moeten naar de tenen reiken. De duur van het stuk is 4-6 minuten.

Gymnastiek liggend

De essentie van de oefening is als volgt:

 • De houding op de rug;
 • De achterkant is uitgelijnd;
 • De nadruk ligt op de bilspieren en het achterhoofd;
 • Het is de moeite waard om 5 minuten in deze spanning te liggen.

Zo'n eenvoudige oefening als een "berk" kan de bloedcirculatie in het bekkengebied normaliseren. Het wordt aanbevolen om 5-10 minuten in de "berk" te staan. Speciale Kegel-oefeningen kunnen de spieren van de bekkenbodem versterken. Voor de preventie van prostatitis is het voldoende voor een man om meer te lopen, de lift te vergeten en korte fietstochten te maken. Er is een speciaal fietszadel dat stagnatie van bloed en prostaatafscheiding voorkomt. Over het algemeen zijn goede voeding, een actieve levensstijl en regelmatig beschermd vrijen de belangrijkste maatregelen om prostatitis thuis te voorkomen.