Preparaten voor de behandeling van prostatitis en prostaatadenoom

Helaas tonen de statistieken van mannelijke ziekten van het urogenitale systeem tegenwoordig aan dat gevallen van prostatitis en prostaatadenoom frequenter zijn geworden en dat effectieve medicijnen moeten worden gevonden. Wat de reden is - in ecologie, voeding, levensstijl - is een mysterie, maar het feit blijft en de ziekte moet worden behandeld. Om dit te doen, verschijnen er nieuwe geneesmiddelen tegen prostatitis en prostaatadenoom bij mannen op de farmaceutische markt. Welke van hen zijn het meest effectief, waarmee u snel en effectief van de symptomen van de bovengenoemde ziekten afkomt? In welke vormen worden geneesmiddelen geproduceerd tegen de symptomen van de prostaat en prostaatadenoom?

De vorm van geneesmiddelen die voor uw specifieke geval bestemd zijn, wordt bepaald door het stadium en de vorm van de ziekte. Het wordt ook bepaald door de symptomen die verschijnen of omgekeerd, niet verschijnen. Dit gebeurt omdat de vorm van het medicijn het mechanisme en de mate van impact op het lichaam bepaalt.

Maar ze zijn allemaal verenigd door dergelijke vormen van invloed op het lichaam:

 • verbetering van de dynamiek van het urologische systeem;
 • normalisatie van het metabolisme;
 • normalisatie van de hormonale balans;
 • verbetering van de microcirculatie van de prostaatklier.

Maar welke vormen van medicijnen biedt de moderne geneeskunde:

 • rectale zetpillen;
 • intraveneuze injecties;
 • intramusculaire injecties;
 • tablet medicijnen;
 • medicijnen in capsules;
 • orale vloeistof.

De meest effectieve medicijnen

arts schrijft medicijnen voor prostatitis voor

Laten we nu eens kijken naar enkele van de medicijnen die mannen het meest actief gebruiken om ziekten van het urogenitale systeem te behandelen. In de beginfase van ziekten van het urogenitale systeem bij mannen, wordt de behandeling uitgevoerd met die geneesmiddelen die inwerken op de interne spieren van de blaas en de urinewegen, namelijk weigeren ze een ontspannend effect op hen te hebben.

Behandeling van mannen vindt plaats doordat de patiënt medicijnen gebruikt die de grootte van de tumor en het ontstekingsgebied helpen verminderen. Dergelijke medicijnen zijn het meest effectief in de vroege stadia van prostaatadenoom en prostatitis. Ze werken perfect in op de algemene toestand van het urogenitale systeem bij mannen.

Preparaten voor de behandeling van prostaathyperplasie verbeteren het proces van urineren, verminderen zwelling en irritatie en stoppen de groei van neoplasmata.

Artsen schrijven de patiënt in de meeste gevallen een geneesmiddel voor uit de volgende groepen:

 1. Alfa-1 adenoblokkers.
 2. 5-alpha-reductoseremmers.

Laten we een meer gedetailleerde overweging beginnen met de eerste groep, namelijk alfa-1-blokkers. In welke gevallen worden alfa-1-blokkers gebruikt voor de behandeling van prostaatadenoom en prostatitis? Laten we eerst eens kijken wat voor soort fondsen in deze groep zitten en welk effect ze op het lichaam hebben.

De actieve elementen van de geneesmiddelen zijn alfuzoline, doxazosine, terozosine, tamsulazin. Deze blokkeren alfa-1-adrenerge receptoren in de prostaatklier, blaasdriehoek en urethra. De medicijnen verlagen de druk in de urinewegen, verminderen hun weerstand tegen vloeistofstroom, elimineren dysurie en verbeteren het proces van urineren.

Adrenoblokkers kunnen de symptomen van de ziekte vrij snel elimineren, maar ze kunnen de groei van prostaathyperplasie niet stoppen. Dit type geneesmiddel kan patiënten met een matig vergrote prostaat of een normale grootte het beste helpen.

Het gebruik van adrenoblokkers kan enkele bijwerkingen hebben - u kunt zich duizelig voelen, uw hoofd kan pijn doen, een loopneus, sommige problemen met het spijsverteringsstelsel. Deze categorie geneesmiddelen die wordt voorgeschreven voor prostatitis en prostaatadenoom is gecontra-indiceerd voor mannen bij wie de ziekte zich al in een latere en gevorderde vorm bevindt. Deze verwaarloosde vorm wordt gekenmerkt door de volgende symptomen: moeite met urineren, frequente aandrang om te plassen. Ook worden ernstige vormen vaak gecompliceerd door gelijktijdige infectieziekten van het urogenitale systeem van mannen.

Welke medicijnen worden als de beste beschouwd?

Medicamenteuze behandeling van prostaatadenoom wordt gelijktijdig voorgeschreven:

 • met dieetadviezen;
 • benoeming van fysieke oefeningen;
 • massage gebruiken.

Het resultaat wordt goed ondersteund door complexe therapie. Het duurt lang, vereist geduld en herhaalde cursussen. De medicijnen worden voorgeschreven:

 • in tabletten;
 • injecties;
 • rectale zetpillen;
 • microclysters.

Het medicijneffect leidt niet tot een radicale vernietiging van het adenoom, maar het kan een effect bereiken in de eerste en tweede stadia van de ziekte, wanneer er geen complicaties van de nieren zijn. Als hyperplasie een grote omvang heeft bereikt, kan alleen chirurgische ingreep een effectieve remedie zijn.

Soms wordt de keuze voor conservatieve therapie bepaald door de angst van de patiënt voor de veiligheid van de erectiele functie, de mogelijkheid om nakomelingen te krijgen. In een ernstige toestand van de patiënt geassocieerd met bijkomende pathologie, kan de behandelende arts geen operatie aanbevelen.

Deze medicijnen omvatten 2 groepen medicijnen:

 1. Alfa-receptorblokkers - verlichten spasmen van de spieren van de urethra, breiden deze uit, waardoor het gemakkelijker wordt om urine uit te scheiden.
 2. 5-alpha-reductaseremmers - remmen de werking van een enzym dat de ophoping van dihydrotestosteron bevordert, wat de reproductie van prostaatcellen activeert.

Geneesmiddelen voor de behandeling van prostaatadenoom bij mannen met symptomatische actie consolideren het effect, verwijderen de negatieve gevolgen van de ziekte. Waaronder:

 • antispasmodica;
 • pijnstillers;
 • medicijnen om ontstekingen te bestrijden;
 • decongestiva;
 • complexen van vitamines en micro-elementen;
 • immunomodulatoren om de afweer van het lichaam te ondersteunen.

Gezien de hoge leeftijd van patiënten met adenoom, moet de arts, voordat hij prostaatadenoom bij mannen met medicijnen behandelt, nadenken over hun negatieve effect op andere organen en systemen. Het mannelijke lichaam veroudert eerder dan het vrouwelijke. Het houdt zich meer bezig met atherosclerotische veranderingen.

Kenmerken van geneesmiddelen uit de groep van -receptorblokkers

De groep geneesmiddelen volgens hun chemische structuur wordt weergegeven door α1-adrenerge receptorantagonisten. Er is vastgesteld dat de receptoren van deze soort zich voornamelijk bevinden:

 • op het cervicale deel van de blaas;
 • prostaat capsule;
 • posterieure urethra;
 • samenstelling van stromaweefsel.

Het zijn doel-"platforms" voor het ontvangen van signalen van zenuwvezels. Door het "ontvangende" oppervlak te blokkeren, is het mogelijk om de spiercontractie die wordt veroorzaakt door de zenuwimpuls in het gewenste gebied tegen te gaan.

Geneesmiddelen voor de behandeling van prostaatadenoom bij mannen van deze groep zijn onderverdeeld in:

 • op superselectief - ze blokkeren alleen α1-A-adrenerge receptoren, dit zijn allemaal geneesmiddelen op basis van Tamsulosine;
 • selectief - antagonisten van alle (niet alleen type A) α1-adrenerge receptoren.

Bij de behandeling van α1-blokkers bij mannen wordt meer vrije urinestroom uit de blaas waargenomen. Dit gaat gepaard met:

 • een afname van de ernst van symptomen van compressie van de urethra;
 • jet snelheid verhogen;
 • afname van de resterende urine.

Het voordeel van Tamsulosine-derivaten wordt beschouwd als een hoge efficiëntie in een vrij lage dosering. De dagelijkse dosis die een therapeutisch effect heeft, is tien keer lager dan bij het voorschrijven van andere geneesmiddelen in de groep.

Tijdens een staaroperatie kan een ernstige complicatie optreden bij patiënten die medicijnen gebruiken. Oogartsen noemen het het "flabby" iris-syndroom, er is een bedreiging voor het postoperatieve beloop van de oogziekte.

Kenmerken van de werking van geneesmiddelen uit de groep van 5a-reductaseremmers

Verminderde activiteit van het 5a-reductase-enzym verstoort de transformatie van testosteron in dihydrotestosteron. Geneesmiddelen van de groep zijn de remedie voor prostaatadenoom, wat een vermindering van het volume van de hyperplastische klier kan veroorzaken. Zo wordt de mechanische obstructie en compressie van de urethra verminderd.

Remmers worden voorgeschreven aan patiënten met een prostaatgroei van meer dan 30-40 cm3. Het resultaat is vooral merkbaar in een vroeg stadium van de ziekte. De loop van de behandeling is lang, niet minder dan zes maanden. Alleen langdurig gebruik geeft het effect van volumevermindering. Het resultaat van therapie is de afwezigheid van redenen voor chirurgische behandeling bij de helft van de patiënten.

De negatieve eigenschappen van de medicijnen van de groep zijn onder meer:

 • verminderde zin in seks;
 • het optreden van erectiele zwakte;
 • een verlaging van de concentratie van PSA (prostaatspecifiek antigeen) in het bloed, dat wordt gebruikt om te screenen op prostaatkanker.

Kruidenpreparaten

Medicinale preparaten uit planten bevatten veel actieve biologische stoffen. Hun actie is veel zwakker dan de bovenstaande middelen. Urologen beschouwen het als een hulpmiddel, symptomatisch, waardoor het niveau van de immuniteit van de patiënt kan worden beïnvloed.

Het is belangrijk dat ze zich kunnen ophopen in de weefsels van de prostaat, bacteriedodende eigenschappen toevoegen aan de urinewegen. De effectiviteit van deze fondsen is niet betrouwbaar bevestigd.

Cursussen van medicamenteuze behandeling zijn lang, 4-5 maanden.

Andere symptomatische middelen

Om pathologische veranderingen in de weefsels van de prostaat en de urinewegen te elimineren, gebruiken artsen symptomatische middelen die geen direct effect hebben op de prostaatklier. Om spastische samentrekking van het urethrakanaal en de blaashals te verlichten, worden anticholinergica of krampstillers voorgeschreven.

Belladonna-derivaten hebben het meest uitgesproken effect. Geneesmiddelen helpen pijn, spierspanning van de blaas te verlichten. Ze worden alleen door een specialist in beperkte doses voorgeschreven (we herinneren ons dat in de II-III-stadia van de ziekte hoe dan ook spieratonie optreedt).

Om zwelling van het prostaatweefsel te verminderen, worden diuretische groepen van lisdiuretica aanbevolen. Gebruik geen medicijnen die de urinewegen irriteren. Als er een dreiging van ontsteking in de blaas, nieren is, schrijft de arts antibiotica voor adenoom voor. Deze medicijnen elimineren ook de symptomen van prostatitis, die vaak gepaard gaan met hyperplasie van de klier.

De meest gebruikte antibiotica zijn:

 • cefalosporine-reeks;
 • aminoglycosiden;
 • fluorochinolonen.

Bij ernstige ontstekingen is het noodzakelijk om combinaties van ontstekingsremmende geneesmiddelen te maken. Overweeg de aanwezigheid van tekenen van nierfalen. Bij chronisch orgaanfalen zijn aminoglycosiden en tetracyclines gecontra-indiceerd vanwege toxische effecten op het nierparenchym.

Om de beschermende krachten te activeren, krijgen patiënten complexen van vitamines en sporenelementen voorgeschreven. Ze helpen het metabolisme in het klierweefsel van de prostaat te herstellen, oxidatie te verminderen en de bloedcirculatie te verbeteren.

Symptomatische therapie mag niet op hetzelfde niveau worden gesteld als een speciale behandeling van het neoplasma. Zoals de ervaring leert, kan informatie met een reclamekarakter de hoop van de patiënt op een volledig herstel bedriegen en hem tot aanzienlijke financiële kosten dwingen. Maar tegelijkertijd zal de nodige tijd voor conservatieve therapie worden gemist.

De Chinese urologische pleister voor prostaatadenoom kan het beste door de Chinezen zelf worden behandeld. Er zijn nog geen overtuigende gegevens over de effectiviteit ervan. De set kruidengeneesmiddelen die in de instructies wordt gegeven, kan het prostaatweefsel niet binnendringen.

Hoe nuttig is een kruidenbehandeling?

Kruiden voor prostaatadenoom worden aanbevolen om met voorzichtigheid te worden gebruikt. Genezers en kruidkundigen die hun vak kennen, dringen nooit aan op de meest effectieve werking van kruidenrecepten. Voedingsdeskundigen zijn het eens met populaire aanbevelingen voor opname in de voeding van patiënten:

 • peterselie;
 • Lukas;
 • lijnzaad, pompoenpitolie of sap.

De lijst met nuttige plantaardige materialen voor de bereiding van afkooksels, infusies omvat:

 • hazelaar;
 • espenschors;
 • tarwegras;
 • hemlock;
 • paardekastanje;
 • Sint-janskruid.

De eigenschappen van stinkende gouwe bij de behandeling van wratten en andere formaties op de huid (papillomen, eeltgroei, scheuren) zijn bekend.

Alle delen van de plant zijn giftig en moeten met zorg worden behandeld. Bij de behandeling van prostaatadenoom is het belangrijk:

 • antimicrobieel;
 • antitumor;
 • diureticum;
 • krampstillend effect.

Het is beter om balsem en stinkende gouwe sap kant-en-klaar bij een apotheek te kopen. Er moet aan worden herinnerd dat bij langdurig gebruik en overdosering intestinale dysbacteriose met diarree, misselijkheid en braken mogelijk is, en in ernstige gevallen, convulsies, hallucinaties, duizeligheid met flauwvallen.

Van afkooksels van kruiden worden additieven bereid in zitbaden, voor microclysters. Ze helpen bij pijn, spasmen van de urethra. In de vorm van kruidenthee worden bekende ontstekingsremmende planten aanbevolen:

 • veenbessen (bessen en bladeren);
 • kamille bloemen;
 • berkensap en knoppen;
 • duizendknoop;
 • Zoethout wortel.

Om het probleem van een volwaardige therapie voor prostaathyperplasie op te lossen, moet de arts overwegen:

 • het stadium van de ziekte;
 • de leeftijd van de patiënt;
 • comorbiditeit bij ouderen.

Medicamenteuze therapie wordt door chirurgen in de preoperatieve en postoperatieve periode gebruikt om het effect te consolideren en terugkerende groei van knooppunten te voorkomen. Patiënten moeten vertrouwen op de afspraken van ervaren professionals en niet op zelfmedicatie.